søndag 5. september 2010

Fra brunt til hvitt

Gammelt blir nytt 1 
Skapet I kjelleren der jeg bor, har det lenge stått et skap jeg har bare klødd i fingrene etter å få pusset opp. Det var veldig (!!!!) støvete og en del skader på det. Der var lagret skistøvler, staver og gud vet hvor mange esker med alskens ymse duppeditter oppi. Men skapet var ikke mitt så da…
Men så kom det meg for øret at eier av skapet skulle til å kaste det. Ja du ser meg dompe ned trappa i full firsprang å fyke over tomta…. Litt senere… … (tikktakk) … … Da sto skapet i boden min:) Oioioi for en glede!!!!!
Det har ennå ikke falt meg inn at dette faktisk er mitt første møbeloppussingsprosjekt. Det var flere av min venner som ristet på hode å sa jaja. Du får styre på. Jeg hadde da ikke tid til å høre på noen. Jeg var nemlig alt for opptatt med å pusse ned skapet. Her forsvinner litt av iveren ( x antall blemmer og sår etter detta pussepapiret. Så grovt a gitt)
Da var det slipt ned.. Følte vel egentlig at jeg hadde pussa å pussa å pussa å pussa å pussa ( en stund senere) å pussa å pussa å pussa… Trodde jeg aldri skulle komme gjennom lakken og alt det andre uhumske skapet var smurt inn med. Endelig treværk:)
Skapdørene ble demontert ( prøv selv og finn en skrutrekker som passer til gamle skruer) Jeg hadde ingen, men naboen hadde) Så forsvant hyllene å det var morro. Her brukte jeg faktisk slagga ( Mye av iveren var nå borte, men kom tilbake med slegga:) Veldig utolmodig person egentlig. Det som skal gjøres i morgen, skal helst alerede vært gjort i går. Meg i et nøtteskall!!!
Da hyllene var ute etter mye bannskap og flere flott fliser i fingra, sto dørene for tur. Jeg ville ha glass i dørene. Hvordan jeg skulle få festet dem ante jeg ikke, men kutta nå ut firkanene i skapdørene å tenkte ikke stort mere på det.
Hadde folk sett meg med stikksag, hadde de gått litt unna, for fort gikk det, enn noe ustabilt. Det har n`å falt meg inn at dette faktisk er mitt første møbeloppussingsprosjekt. Litt mere arbeid en hva jeg så for meg.
1   Skap nedbusset
2    Dører demontert og vinduer kuttet til
Da var det malingen sin tur. Jeg elsker å male helt frem til jeg har malt tja en stund. Da tar vi pause. Det er ikke smart fant jeg ut. Det ble skjolder. Så frem med pussepapiret og mal igjen. Denne gangen HELE siden samtidig! Malingen rant = pusse ned å male igjen. Mindre maling og flere strøk (veldig oppgitt og barnslig frustrert)Å fy hvor jeg hater å male. Ikke gjøre det igjen ihvertfall ( 5 dager etter dette skapet var ferdig var jeg pån igjen med maling) Malt ferdig. Veldig stolt. Sov og spiste. Gledet meg veldig til å se det tørt og fint. Monterte skapdørene. De går IKKE igjen!!! HYYYYYl. Pusse og male igjen. Passet fortsatt ikke. Pusse og male igjen. For å si det sånn. Jeg ga opp til slutt. Det står flott og fint i stua nå, men det er ingen andre en jeg som tar noe ut av det (veldig lite samarbeidsvillige dører. De sitter nemlig fast…)
Vel. Bestilte glasshyller og vinduer til dørene. Skal ikke gå nærmere inn på hvordan de er festet. Men tro meg. De sitter!!!! Her er min stolt het. Jeg simpeltent elsker skapet dog noe vanskelig å komme inn i det:)
Her en noen bilder av hvordan det så ut før jeg pusset opp:
(Klikk på alle bildene for å få de større)
IMAG0075  IMAG0077 IMAG0068  IMAG0083 IMAG0086 IMAG0093   

Her en noen bilder av hvordan det ser ut etter jeg pusset det opp: 
IMAG0191 IMAG0194 
IMAG0200 IMAG0192
IMAG0193 IMAG0233
Satt stor pris på om du la igjen en kommentar:)

Monogram 2

6 kommentarer:

charm design sa...

Hei Petter

Tusen takk for hyggelig kommentar,fantastisk hyggelig med en hilsen fra en gutt.
Synes du har gjort en kjempe jobb med skapet.Forstår godt frustrasjonen under veis,har nemlig gjort det samme selv med det sorte skapet jeg har i spise stuen min.
Grattis med ny blogg,jeg kommer å hilser på igjen.

Home By Virginia sa...

Hei på deg ☺

Så hyggelig at du vil følge bloggen min... ♥

Men gud for en fin blogg du har da...!!! I like... ☺

Fantastisk morro at en mann også blogger om interiør... Det er ikke mange av dere...

Hit kommer jeg igjen... ☺

*Ha en flott ny uke*

Klemmer fra MV ♥

Anette Willemine sa...

Hei, Petter! Ser at du har lagt deg til som følger hos meg. Det var koselig, for da fant jeg deg og din nye flotte blogg! :o) Kanskje du har det som de fleste nye bloggere har opplevd, nemlig å være kjempespent i starten. Man famler litt i begynnelsen, men får teken på det hele etterhvert. Det er sååå mange hyggelige bloggere her inne i interiør-verden, så du vil helt sikkert få mange venner. Siden alle har vært ferske bloggere en gang, vet vi at det kan være mange spørsmål man gjerne kunne tenke seg å stille andre bloggere. Det må du bare gjøre, så skal vi svare deg så godt vi kan.
Da ønsker deg deg hjertelig velkommen som ny blogger! Lykke til med bloggen din videre!

PS! Hvis jeg skal komme med et lite råd: Du vil oppdage at de fleste bloggere ikke har ord

Klem,
Anette Willemine

Anette Willemine sa...

Den gikk litt fort avgårde. Det skal stå Du vil oppdage at de fleste ikke har ordverifisering med spamfiler. Da er det bedre at du setter på funksjonen for "godkjenning av bloggeier" i stedet. Mange synes nemlig det er knotete og/eller tidkrevende med dette. Bare et tips!
Willie

Anette (Hvit Romantikk) sa...

Hei ! :)

Wow, det skapet ble virkelig lekkert ! ♥ Men herlighet for et slit å komme dit. ;) Er en utålmodig sjel her også, hihi... Koselig at du fant meg, for da fant jeg deg også. :) Herlig blogg du har, og utrolig gøy at flere gutter dukker opp i "blogglandia". ♥ Kan se på bildene at du har et vakkert hjem. ♥

Legger meg som følger jeg, for hit kommer jeg tilbake. :)

Klem Anette ♥

hjem hos linda sa...

Hei Petter...
Nydelig blogg du har,og du har et flott hjem..
Og ikke minst det er jo så koselig med en mann i denne bloggverden....
Her i bloggverden er det sååå mye koselige mennesker...Stoor trivsel er det ja.
legger meg til som følger på din fine blogg jeg...Hilsen linda..(trønder)he he he....